Lavanta Yağı

Marka: DaraSabun
%29

175.00 TL

125.00 TL

İlgili Ürünler
Ürün:
Şimdi sipariş verirseniz içerisinde kargoda.
Sepete Ekle
Hemen Al
SEÇENEKLER :

Lavanta yağı, alerjenler içeren bir yağdır. Derinizin bu yağa karşı olan hassasiyetini ölçmek için, bileğin iç tarafına bir damla damlatılıp bekletilir. Kızarma ve şişme oluyorsa, derinize temas eden kullanımından kaçınmalısınız. Alkollü olanlar, emziren anneler ve hamileler lavanta yağını kullanmamalıdır.

Lavanta Yağının Faydaları

  • Lavanta yağının en bilinen ve etkin özelliği stres ve uykusuzla baş etmesidir. Gece yatmadan önce yastık kılıfına damlatılan birkaç damla lavanta yağı tüm gece mışıl mışıl uyumanızı sağlar. Eğer uykusuzluk çekiyorsanız, ilaç almanın yerine bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. 8 saat kesintisiz uyku garantilidir.  Bunun yerine küveti doldurup içine damlatılan lavanta yağı ise suyla birlikte negatif enerjinizi alır götürür. Rahatlamış ve tazelenmiş olarak banyodan çıkarsınız.  Kışın kalorifer peteğinin üzerine koyacağınız bir kap suyun içindeki lavanta yağı kokusu tüm evi kaplayarak, içinize huzur verir. Uyumadan önce herhangi bir çay içiyorsanız, içine bir iki damla lavanta yağı damlatmak ise ekstra uyku getirir.
  • Kaslarda yorgunluktan dolayı oluşan ağrıları giderir. Özellikle spor yaptıktan sonraki kasılmalar için kullanmakta fayda vardır. Ağrıyan yere masajla iyice yağ yedirildikten sonra bölge sıcak tutulmalıdır.
  • Romatizmal ağrılar ise, özellikle yağmurlu ve nemli havalarda dayanılmaz hale gelebilir. Lavanta yağı ile bu ağrıları da sürerek, kolaylıkla ve hızlı bir şekilde giderebilirsiniz.
  • Saç diplerine masaj yapılarak yedirilen ve bekletilen lavanta yağı ise; kepeklenmeyi giderir. Ayrıca saçların hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Saçların hızlı uzamasını sağlanmak için saç uçlarına uygulanmalıdır. Her gün yıkanması gereken ve çok çabuk yağlanan bir saç tipiniz var ise lavanta yağı bu fazla yağ dengesini ayarlar. Kısa sürede yağlı saç tipinden normal saç tipine dönüş yaşanır. Saçlarınızı güzelleştirmek ve bakımını yapmak için, normal kullandığınız şampuanın içine her kullanımdan önce 1-2 damla ekleyiniz.

  • Başınız çok ağrıyorsa şakaklara, alına ve enseye uygulanan lavanta yağı sayesinde ağrıyı giderebilirsiniz. Aynı zamanda lavantayı kokusu rahatlamayı sağlar.

lavanta yağı, lavanta yağının faydaları

 
 
 
Bronşit, alerji, astım veya soğuk algınlığından dolayı öksürük şikâyetiniz var ise, göğsünüze süreceğiniz lavanta yağı öksürüğe iyi gelir. Aynı zamanda balgam ve ifrazatı söktürür
  • Kışın soğuktan ve rüzgâr çarpmasından, yazın ise sıcaktan kavrulan dudaklar çatlar. Bu çatlaklar dudaklarda soyulmalara ve yaralara neden olur. Dudakların çatlamaması veya oluşan çatlakları onarmak için lavanta yağı çok geçerlidir.
  • Güneş yanıklarının acısını ve kızarıklığını gidermek için kullanılır.
  • Hamilelik harici oluşan mide bulantılarını yatıştırır. Bunun için giysinizin yakasına veya yakınınızda duran bir mendile bir iki damla lavanta yağı damlatarak koklayabilirsiniz.
  • Esas ve öz olarak çıkarılan lavanta yağının bir hayli keskin kokusu vardır. Şişenin kapağını açtıktan 2- 3dakika sonra baş ağrısına ve havayı solurken güçlüğe neden olur. Bu şekildeki yağ aslında en çok kabul görendir. Fakat sulandırarak kullanmak gerekir.
  • Lavanta yağı çok iyi bir yara temizleyicidir. Antiseptik özelliktedir.
  • Lavanta yağı sivilce ve akneleri gidermede oldukça etkilidir. Cilt temizlendikten sonra geceleri sürülür. Ciltte biraz emildikten sonra lavanta yağı ile uyunur. Sabah kalktığınızda normal sivilcelerde kuruma görülürken, akneler ise kullanım biraz daha uzun sürede etkili olur. Daha etkili olmasını istiyorsanız kaynatılmış ve soğutulmuş yani distile edilmiş su içine 4-5 damla lavanta yağı ve 1 damla çay ağacı yağı konulur. Suyun ölçüsü ise tam 1 su bardağı kadar olmalıdır. 15 gün boyunca kullanıldıktan sonra istenilen sonuç elde edilmezse 1 hafta ara verip küre tekrar başlanmalıdır. Mutlaka temiz cilde ve pamuk yardımıyla kompres yapar gibi uygulanmalıdır.

  • Yaz aylarında insanı sinir eden ve uykusuz bırakan sivrisinekleri kaçırır. Uygun bir kaba koyup altını tea light mum ile ısıtmanız ise etkisini tüm gece boyunca sürmesini sağlar.
  • Kaş ve kirpiklerinizin seyrek olduğunu düşünüyorsanız, bu yağ sayesinde gür kaşlara ve uzun kirpiklere kavuşabilirsiniz. Kirpiklere uygularken kulak temizleme çubuğu ile kaşlara uygularken ise bir pamuktan yardım alabilirsiniz.
  • 250 ml suyun içerisine 20 damla kadar lavanta yağı ekleyerek, sprey şeklinde püskürtebileceğiniz bir kaba alın. Kışlıkları kaldırırken veya giysi dolaplarının içine belirli aralıklarla sıkın. Güveleri giysilerinizden uzak tutacaktır.
  • Yazın ortaya çıkan karıncıların eve yuva yapmaması için evin giriş kapısı veya bahçe kapısı tarafına belirli aralıklarla lavanta yağı damlatmak, bu küçük canlılara zarar vermeden uzaklaşmasını sağlayacaktır
  • Egzema, sedef ve dermatit gibi cilt hastalıklarının tedavisinde lavanta yağı çok etkilidir.

  • Alerjilerin sıklıkla çoğaldığı bahar aylarında veya kışın soğuktan, gözünüzde yaşarmalar oluşuyorsa, göz kapaklarına sürerek göz yaşarmasını giderebilirsiniz. Ayrıca gözleri rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Topuklarda bulunan çatlakları tedavi eder.
  • Böcek ve arı sokmalarını antiseptik özelliği sayesinde etkisiz hale getirir.
  • Bir virüsten dolayı oluşan uçukları çok kısa sürede tedavi eder.
  • Siğiller de ise bir hafta da sonuç verir.
  • Cilde sürülen nemlendiricinin içine katıldığında, yaşlanma karşıtı etki yapar. Derin olmayan kırışıklıkları açar.
  • Okul da çocukların karşılaştığı bitlenme sorununun önüne geçer. Lavanta yağlı şampuanla yıkanan çocuklara bit gelmez.
lavanta yağı, lavanta yağı faydaları

Lavanta Yağının Cilde Faydaları

Lavanta Yağı Sivilce Tedavisi

Lavanta yağı ile sivilcelerinizi yok edebilirsiniz. Sivilceleri yok etmek için lavanta yağı ile beraber hazırlayacağınız karışımı direk cildinize uygulamanız yeterlidir.

 Lavanta Yağı ile Cilt Bakımı

Lavanta yağını cilde sürüldüğünde etkili sonuç almanız mümkün, şimdi sizlere vereceğim lavanta yağı maskesi ile cilt lekelerini yok ederken cilt beyazlatıcı etkisinden de faydalanabilirsiniz.
Bankalara özel taksit seçenekleri :

Halkbank Kredi Kartlarına
Taksit tutarıToplam
Peşin-125.00 TL
Diğer Banka Kartlarına
Taksit tutarıToplam
Peşin-125.00 TL
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama Değerlendirme »

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alışveriş Sepetim